Žalia veja

Vejos įrengimas yra neatskiriama apželdinimo dalis, paryškinanti kitus jūsų aplinkos elementus:  medžius, alpinariumus, gėles, krūmus, akmenis, pastatų dizainą. Tinkamas vejos įrengimas ir tolimesnis jos grožis priklauso nuo dirvos paruošimo, tinkamų vejos sėklų mišinių parinkimo ir kokybiškos sėjos bei tolimesnės priežiūros.

Įrengiant vejas darbus privaloma atlikti itin kruopščiai.

Mažesni reikalavimai keliami mindomoms vejoms. Tai labiausiai paplitusios vejos prie namų, sodybose, soduose, parkuose. Joms parenkami atsparesni mindžiojimui augalai.

Vejos privalo būti kokybiškos, lygia, glotnia, tankia velėna, sodriai žalios spalvos, pjaunamos kas 5 maksimum 6 dienos ir nuolat prižiūrimos saugant nuo piktžolių, laiku tręšiamos.

KAS ĮEINA Į VEJOS ĮRENGIMO KAINĄ

Į vejos įrengimo kainą paprastai įtraukiami šie darbai:

  • Augalinio grunto paskleidimas;
  • Akmenų, šiukšlių ir pan. surinkimas;
  • Viršutinio sluoksnio išlyginimas pagal nuolydžius;
  • Sėklos ir sėjimo darbai;
  • Trąšos ir tręšimo darbai;
  • Purškimas nuo piktžolių.

PARUOŠIMAS SU SUNKIĄJA TECHNIKA KAINUOJA PAPILDOMAI

Nuolydžių suvedimas, grunto stumdymas su technika – tai atskiri darbai, ir į bazinę vejos įrengimo  kainą jie neįeina.

Jei reikalinga sunkioji technika, mes vertiname ir su užsakovu deriname kiekvieną situaciją individuliai.

AUGALINIS GRUNTAS KAINUOS PAPILDOMAI

Jei naujajai vejai bus naudojamas esamas augalinis gruntas, kuris jau yra jūsų sklype, dažnai jis būna sumindytas, suvažinėtas technikos arba tiesiog susigulėjęs. Tokį gruntą reikia kultivuoti.

Jei Jums reikia atsivežti augalinio grunto papildomai, tai taip pat kainuos papildomai. Žemes galite užsisakyti ir patys. Esant poreikiui mes galime pasirūpinti reikiamo augalinio grunto atvežimu. Kokybiškas augalinis gruntas turi būti turtingas maisto medžiagų ir nebūti pilnas akivaizdžiai matomų daugiamečių piktžolių šaknų.

PRIEŽIŪRA PO ĮRENGIMO

Natūralu, kad sėjant ne visos sėklos tolygiai išdygsta. Jeigu reikės mes atliksime atsėjimo darbus.

Kokybė neatsiejama nuo laistymo. Išties veją reikia laistyti tiek daug, kad paprastai žmonės, kurie su tuo nesusidūrę, tikrai laistys per retai ir per mažai. Kas kita, jei įrengta laistymo sistema, kurios nustatymai leidžia pasirūpinti veja būtent taip, kaip reikia.

Jei sėjama su geresniu sėklų mišiniu, nereikia tikėtis, kad veja bus graži iškart. Gerai prižiūrint, jos grožis atsiskleis antraisiais arba trečiaisiais metais. Tada jūs galite tikėtis to žalio minkšto kilimo, apie kurį svajojote.

Patartina veją tręšti bent 3 kartus per metus, aeruoti, šienauti kartą per savaitę, naudoti laistymo sistemą.